Albertville

Plaatsen > Albertville

Albertville ligt in het departement Savoie in het Franse gedeelte van de Alpen. Door Albertville loopt de rivier Arly. Albertville heeft ongeveer 18.000 inwoners. Albertville kent u ongetwijfeld nog van de Olympische winterspelen van 1992.

In het stadscentrum van Albertville treft u een gastvrij en levendig centrum met vele winkeltjes, gezellige terrasjes. Aan het uiteinde van “la rue de la République” ligt de nieuwe “Place de l’Europe” waar Le Dome ligt: een cultureel centrum bestaande uit: Theater Le Dome; Mediatheek Le Dome en Bioscoop Le Dome Conflans.

In de historische binnenstad loopt uw tussen hardstenen gebouwen, uithangborden van smeedijzer, poorten, gevels uit de 17e en 18e eeuw, Kastelen en fonteintjes met bloemen. De binnenstad heeft haar oorspronkelijke karakter behouden. Aan de voet van de Saraceense toren uit de 17e eeuw zijn de oude huisjes van de historische stad nu inmiddels een café, restaurant, kunstgalerij of ambachtsboetiek geworden. Het museum van het rode huis (le Musée de la Maison Rouge) stelt  volkskunst- en oude tradities ten toon.

Rondom de mast van de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische Spelen symboliseert het aangelegde park de ligging van de oude tribunes. De Olympische hal gebouwd voor de onderdelen kunstschaatsen, ijsdansen en short-track van de Olympische Spelen is een plaats die nog doordrenkt is met herinneringen aan de Spelen. Gedurende het gehele jaar vinden hier schaatsgala’s en hockeywedstrijden plaats. De Olympische ijsbaan wordt ook gebruikt voor evenementen en optredens. Het Olympisch stadion, oorspronkelijk bestemd voor het Olympisch onderdeel schaatsen is nu omgebouwd tot een sport stadion. Het Olympisch stadion wordt nu gebruikt voor sport evenementen (voetbal en atletiek) van nationaal niveau. s’ Zomers trainen hier veel teams.

Het huis van de 16e Olympische Winterspelen : “La Maison des Jeux olympiques” is een expositie ruimte die het mogelijk maakt om het grote avontuur van de Olympische spelen van 1992 opnieuw te beleven en de betekenis van de Olympische spelen te doorgronden. Hier kunt o de verschillende wintersporten ontdekken en hoe de bergen van de Savoie hierop zijn aangepast

In de omgeving kunt u nog altijd terecht voor wandelingen, tochten met de fiets of mountainbike. In Albertville zelf treft u alles voor een ontspannen vakantie: zwembad, tennis, schaatsen, bowling, paardrijden, canyoning, raften, zwemmen in snel stromend water, Hydrospeed, Hot-dog, klimmen, vliegen, vissen, body-building, balneotherapie, golfbaan van Giez, zomersleeën en karting. Om maar eens wat te noemen.

De mooiste skigebieden van de noordelijke Alpen liggen dichtbij Albertville : L’Espace Diamant, Les Trois Vallées, L’Espace Killy en het massief van de Mont-Blanc… Vertrek van de bussen naar de skigebieden van Crest-Voland en Beaufort. Winter in Albertville betekent ook boswandelingen, sneeuwschoen tochten, voorstellingen in Theater Le Dome of concerten in de Olympische Hal.

Bezienswaardigheden zijn de abdij Tamié, de Romeinse kerk van Cléry, het feodaal kasteel van Miolans, de Barok-route: ontdek de Barok-kerken, traditionele dorpjes, wijnroutes, kaasroutes, het regionale natuurpark “les Bauges”, grote alpenroute, boottochten op het meer van Annecy of Aix-les-Bains.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *