Agde

Plaatsen > Agde

Het oude dorp Agde ligt ten zuiden van Béziers in het Franse departement Hérault. Het dorp maakt deel uit van de gelijknamige gemeente Agde. Agde ligt in het zuiden van Frankrijk aan de middellandse zee niet ver van Montpellier. Het oude dorp ademt de sfeer van vroeger met een mooie oude binnenstad met smalle straatjes en diverse monumentale panden, sfeervolle steegjes en uitstekende (vis)restaurants.

Dit stuk van de middellandse zeekust tussen Marseille en Perpignan is het de enige stuk in de omgeving waar de zandkust bezaaid ligt met rode en zwarte lavasteen. Dis afkomstig van uitbarstingen van de vulkaan van Agde, eeuwen geleden.

Agde was vroeger een schuilplaats voor zeemannen. In de 17e eeuw heeft Richelieu hier een haven gebouwd met een pier.

Een van de meest complete badPlaatsen van de Languedoc is Cap d’Agde. Het strand van Cap d’Agde is 14 km lang. De stranden aan dit deel van de Franse kust zijn fantastisch. Ze zijn breed en lopen geleidelijk af in zee. Je kunt er prachtige schelpen vinden!

Cap d’Agde had één van de eerste naaktstranden in Europa. Het nudistencentrum van Cap d´Agde is vandaag de dag één van de grootste nudistencentra ter wereld. Het naturistenpark heeft de omvang van een klein dorp met een goed afgeschermd, eigen 2 km lang zandstrand.

Ook Cap d’Agde heeft een mooi strand en een leuk centrum rond de haven. Veel terrassen, leuke winkeltjes en je kunt er heerlijk eten. Rondom de (jacht)haven heerst een gezellige sfeer en er wordt veel georganiseerd. Aantrekkelijk zijn de zandstranden, het reuze zwemparadijs ‘Aqualand’ en het amusementseiland ‘Ile de Loisirs’, een eilandje met een vaste kermis en vele uitgaansgelegenheden. De discotheken zijn mooi en gezellig maar de entree en drinken zijn duur. (bier=10 euro!)

Als u er aan toe komt kunt u het prachtige achterland ontdekken: bergen en oude pittoreske wijndorpen, met heerlijke wijntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *