Franse Keuken

Thema’s > Franse Keuken

Culinair Frankrijk

Wie is er nu niet bekend met de Franse keuken? We hebben hoogstwaarschijnlijk allemaal wel eens een verse croissant gegeten, of een heerlijk stokbroodje gezond. Maar de Franse keuken gaat natuurlijk veel verder dan een heerlijk ontbijt. De Franse keuken staat internationaal bekend om haar diversiteit. Franse kazen en Franse wijn is overal n Frankrijk onderdeel van de Franse keuken, maar wat veel mensen misschien niet weten is dat de keuken erg afhankelijk is van de regio in Frankrijk dat je bezoekt.

In het zuidoosten van Frankrijk vindt je bijvoorbeeld de Provençaalse keuken, die bekend staat om de gerechten met veel olijfolie, tomaten en kruiden, terwijl je in het Zuidwesten onder andere ganzenlever (foie gras) en porcinipaddenstoelen op het menu ziet staan. Het noordoosten van Frankrijk kent een keuken die vooral afgeleid is van de Duitse keuken met haar worst, zuurkool en bier. Elk gebied in Frankrijk heeft natuurlijk lokale gerechten die de moeite waard zijn om te proberen.

Wil je eigenlijk alleen de wat luxere gerechten proberen, dan heeft Parijs een overvloed aan chique restaurants waar je de culinaire hoogstandjes kunt uitproberen. Geniet van een coq au Vin, een glas heerlijke Franse wijn en sluit je avond af met een selectie van Franse kazen. Overnacht in Parijs en geniet de volgende dag van een heerlijke lunch in één van de vele restaurantjes bij de Eiffeltoren en geniet tegelijkertijd van het uitzicht. En wil je het echt goed doen? Boek dan een kookles, leer zelf op de Franse manier koken en neem je ervaring mee naar huis!

Pagina met bijdragen van Darren Chang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *