Valloire

Valloire is een gemeente in het departement Savoie in de regio Rhône-Alpes.  Valloire telt 1243 inwoners (1999). Valloire is een bergdorp in traditionele stijl gebouwd. Het dorpje ligt tussen en in de bergen aan de voet van de beroemde Col du Galibier, in de noordelijke Alpen. De Col du Galibier zit in het parcour van de Tour de France. De 18 km lange kronkelweg vanaf de voet van de berg naar het dorpje Valloire is al een hele ervaring op zich.  Als er ’s winters sneeuw ligt zijn sneeuwkettingen wel nodig.

Er bevind zich een (winter)camping aan de rand van het dorp. Verder rijden er sinds enkele jaren treintjes rond door het dorp die wintersporters naar de pistes brengen.

Naast de vele winkels en sfeervolle restaurants treft u ook een aantal barretjes aan waar u een heerlijk wijntje kunt drinken na het skiën.

Valloire  heeft samen met Valmeinier 150 Km aan pistes. Maar ook op de pistes van Valloire zelf kun je wel een week doorkomen.

Vanuit het dorp gaan twee grotere gondelbanen voor maximaal 6 personen in één cabine. De gonmdelbaan komt uit bij een station op een plateau waar van verschillende pistes kan worden afgedaald. Ook zijn vanaf dit plateau stoeltjesliften naar andere, hogere pistes.

Het uitgaansleven in het dorp is niet zo uitbundig, maar voor gezinnen is het een prima wintersportplaats. Op de pistes is er voor iedereen wat wils. Ook voor tieners. Er zijn snelle en langzame pistes. Er is zelfs een (niet zo groot) snowboardpark aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *