Vacqueyras

Vacqueyras ligt in het departement Vaucluse welke deel uitmaakt van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Vacqueyras is onderdeel van het arrondissement Carpentras.

In Vacqueyras wonen 1019 inwoners (2005).

Vacqueyras is beroemd om haar wijn, maar Vacqueyras is groot genoeg om niet door haar wijnondernemeingen en diverse “caveaux” te worden overweldigd. Vacqueyras ligt in het Côtes du Rhône wijngebied. De wijn is gelijknamige met het dorp: Vacqueyras.

Het oude dorp ligt beschut in een cirkel van gebouwen die voor het oude dorp een beschermende muur vormt. De wachttoren dateert uit de 11e en 12e eeuw. U vindt er kenmerken terug van de Tempeliers. De Tempeliers kwamen hier in de 12de eeuw. Het Chateau werd gebouwd in de 14de eeuw en de ommuurde vestingwerken werden tijdens de Godsdienstoorlogen gebouwd.

Langs de straat langs de voorzijde van het oude dorp staan overhangende platanen, die schaduw geven en het dorp een natuurlijke uitstraling geven.

Plaatsen in de omgeving zijn: Avignon 37 km; Beaumes-de-Venise 4 km; Cairanne 12 km; Carpentras 12 km; Dentelles-de-Montmirail 2 km; Gigondas 4 km; Malaucene 16 km; Orange 16 km; Sainte Cecile-les-Vignes 16 km; Ventoux Mountain 37 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *