Saint-Juan-les-Pins

Plaatsen > Saint-Juan-les-Pins

Liefhebbers van jazz moeten beslist naar Jazz à Juan, dat zoals elk jaar in de derdeweek van juli wordt gehouden in Saint-Juan-les-Pins, aan de Middellandse Zee. Dit legendarische festival dateert uit 1960 en was het eerste jazzfestival op Europees niveau.

 In Juan-les-Pins kunt u heerlijk zonnen, zwemmen en watersporten op het mooie zandstrand. Wandelen op de avenue tot aan het Palais des Congrès, tussen de pijnbomen wandelen en genieten van het gezellig avondleven. De stad kent vele terrassen en restaurantjes waar u een diner kunt combineren met een spectaculaire show of waar u na het eten heerlijk kunt dansen op gezellige dansmuziek. Ook kunt u uw geluk beproeven in een van de casino’s of een rustige avond beleven in een gezellige (piano)bar. Maar u kunt ook helemaal uit uw dak gaan in een van de vele trendy nachtclubs of u mee laten slepen door de geweldige sfeer van een festival.

Het nabijgelegen Golfe Juan is bekend omdat Napoleon in 1815 hier landde na zijn ballingschap op Elba. Verderop langs de kust kunt u zich vergapen aan de glitter en glamour van filmstad Cannes met zijn wereldberoemde Croisette. Ook is een bezoekje aan Nice goed te doen om zijn Promenade des Anglais te bezoeken.

Voor de kust liggen de mooie Lérins eilanden.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *