Riviera Côte d’Azur

Plaatsen > Riviera Côte d’Azur

De “Riviera Côte d’Azur” omvat de steden Antibes, Grasse, Nice, Vence, Cannes, Menton, Saint-Paul en Saint-Jean-Cap-Ferrat, die samen synoniem staan voor zon, heerlijk eten en het goede leven. In het begin van de 19e eeuw werd deze streek bekend in Europa als “Het land waar het nooit winter wordt”.

Aan Riviera Côte d’Azur is elke dag wel iets te doen of the beleven. Jaarlijks worden er ongeveer 3000 culturele evenementen georganiseerd. U vindt er de beste vijf sterren hotels van Europa maar ook nog altijd knusse herbergen en restaurantjes. Ook kunt u aan de Côte d`Azur deelnemen aan leuke activiteiten, zoals kooklessen, een cursus parfum maken of een schilderscursus.

Grasse staat bekend als de wereldhoofdstad van de parfum. Als u er bent moet u vooral een bezoek brengen aan één van de bekende parfummakers Fragonard, Galimard of Molinard.

De historische stadjes Biot en Vallauris liggen aan de voet van de Alpentoppen van de Vallée des Merveilles en de Mercantour. U kunt daar genieten van oude ambachten zoals glasblazen en de verwerking van keramiek.

Dolfijnen, haaien, orka’s en veel tropische vissen vindt u in Marineland in Antibes. Als u met kinderen gaat kunt u hier genieten én leren over deze zeedieren.

Het National Parc du Mercantour herbergt marmotten, gemzen en wolven, maar ook 30.000 grotschilderingen uit de oudheid. Ok dit park is zeker een bezoek waard.

Breng in Antibes Juan Les Pins een bezoek aan het Picasso Museum en de kleurrijke markt.

Sinds 1960 wordt in in Antibes – Juan-les-Pins het overbekende International Jazz Festival georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *