Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een klein getijden eiland in een grote baai aan de monding van de Couesnon, vlak voor de kust. Het eiland ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches in Normandië.

Het spectaculaire en goed bewaarde Benedictijner abdij van Saint-Michel bevindt zich op de top van het rotsachtige eiland, omringd door de kronkelende straatjes en ingewikkelde architectuur van de middeleeuwse stad. 

De Mont Saint-Michel in Normandië, steekt als een kasteel uit een sprookje boven de zee uit. De abdij is een wonder van de middeleeuwse architectuur met gotische torens die 155 meter boven zee uitsteken, een sublieme heiligdom, en een prachtig uitzicht. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Volgens de legende verscheen de aartsengel Michaël, de naamgever van het eiland, herhaaldelijk in dromen aan bisschop Aubert van Avranches en vertelde hem dat hij in 708 n.Chr. een kerk bovenop het eiland moest bouwen. Sinds de voltooiing ervan is het een belangrijk bedevaartsoord geworden voor christenen, eigenlijk voor alle Europeanen.

Bezoekers kunnen de pittoreske abdij bezichtigen en de ongelooflijke middeleeuwse architectuur bewonderen, of door de omliggende straten dwalen, vol kleine winkeltjes en schilderachtige cafés.

De Mont Saint-Michel is alleen toegankelijk voor voetgangers. Zodra u door de trapstraten loopt zult u begrijpen waarom.

In de baai heerst het grootste getijdenverschil van Europa. Het verschil tussen eb en vloed kan kan tot 15 meter oplopen, gemiddeld is het 10 meter.

Een dam verbindt het vasteland met het eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *