Centre Val de Loire

Plaatsen > Centre Val de Loire

De rivier de Loire stroomt van oost naar west, midden door de Centre Val de Loire regio. Langs de oever van de rivier vindt je Franse tuinen in Villlandry, rijke wijngaarden van Chinon in Sancerre en natuurlijk de overweldigende regionale natuurparken.

De regio telt 200 musea en 740 religieuze monumenten. Meer dan 800 kastelen waarvan er 442 erkend zijn als “Monument historiques”. De regio komt 4 keer voor op de werelderfgoedlijst van de Unesco: Château de Chambord, de kathedralen van Chartres, Bourges en de Val de Loire als cultureel landschap.

De steden Amboise, Bourges, Blois, Chartres, Tours en Orléans,  zijn rijk aan kunst en cultuur.

Het fietspad Loire à Vélo is een 150 km lang fietspad van Tours naar Angers.

De rivier de Loire biedt diverse mogelijkheden als kano, kayak, waterfietsen of heerlijke tochten in een traditionele boot.

In het pittoreske dorpje Bourré moet u beslist een bezoekje aan de champignonkelders, wijnkelders en een zijderupskwekerij brengen. Dit alles 15 meter onder grond.

In le Prieuré Notre Dame d’Orsan creëerden de architecten Sonia Lesot en Patrice Taravella een middeleeuwse tuin: moestuin, boomgaarden, rozentuinen, geheime passages.

‘Le Tree climbing’, bekijk de eiken en de dennen van de andere kant. In Nogent-sur-Vernisson leg je zelfs een parcours van verschillende dagen af, zonder op de grond te komen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *