Biarritz

Plaatsen > Biarritz

Biarritz is een Franse gemeente in Frans-Baskenland aan de Golf van Biskaje in het departement Pyrénées-Atlantiques en de streek Aquitanië.  Biarritz is een badplaats in Aquitaine, een streek in Zuidwest Frankrijk.

De stad Biarritz telt ongeveer 30.000 inwoners. Biarritz is de bekendste chique badplaats van de Pyrenees Atlantiques. Biarritz behoort volgens ervaren golfsurfers tot de beste plekjes van Europa. Biarritz is daarnaast bekend als luchtkuuroord.

Biarritz is een mooie en drukke badplaats in de zomer. Naast het gezellig drukke strand van Biarritz zijn er nog vele andere mogelijkheden om de dagen op een goede manier mee door te brengen.  In de winter is er in Biarritz niet veel te beleven. In Biarritz zijn vele restaurantjes, barretjes en winkels gevestigd in het centrum van de stad. De witte boulevard, duurdere kledingwinkels, mooie oude gebouwen en enkele parken geven de stad een chique uitstraling. In Biarritz staat er een groot casino, waar U in gepaste kleding uw geluk kunt beproeven.

Bezienswaardigheden

  • De rots van de Maagd Maria (Le rocher de la Vierge), het embleem van de stad.
  • De Villa Belza
  • Het paleis van keizerin Eugénie
  • De paardenrenbaan

Biarritz en omgeving zijn sinds het einde van de 19de eeuw de bakermat van golf in Frankrijk. De Franse golfhistorie is hier begonnen toen de Britten zich in navolging van Napoléon III vestigden in de luxe badplaats Biarritz. Al gauw ontwierpen zij vlakbij, in Pau, de eerste golfbaan van Frankrijk. In rap tempo zagen andere golfbanen het levenslicht,met als huidig resultaat een tiental parcours verdeeld over een gebied dat een paradijs voor golfers wordt genoemd. Het unieke aan de streek is de combinatie van kustgebied langs de oceaan en berggebied aan de voet van de Pyreneeën. Als golfer kunt u van beide gebieden profiteren met de Biarritz Golf Pass. Met deze pas heeft u toegang tot de zes meest prestigieuze golfbanen van het Baskenland. Tip: als u in juli gaat, kunt u op de Biarritz-le-Phare de Biarritz Golf Cup bijwonen, de grootste en oudste competitie voor amateurs. (Bron: Frans Verkeersbureau)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *