Ardennen

Plaatsen > Ardennen

Het departement Ardennen, dat in Frankrijk ’Ardennes’ heet, in een onderdeel van de regio Champagne-Ardenne in het noordoosten van Frankrijk. De hoofdstad van het departement Ardennes is Charleville Mézières. Het departement ligt aan de Belgische grens en op 2 uur rijden afstand van Parijs.

Het departement Ardennes bestaat uit de vier arrondissementen:

De naam Ardennen is afgeleid van het Keltische woord voor “breed bos”. Het departement Ardennes staat dan ook bekend voor haar mooie lange wandelingen en haar paardrijdtochten en fietstochten doro de uitgestrekte bossen. De streek wordt door de rivieren de Maas en de Aisne doorsneden. Mountainbikers kunnen in het Maasdal hun hart ophalen.

Naast al dit natuurschoon zijn de leuke kleine dorpjes en de vele restaurants met een uitdagende kaart, een welkom rustpunt.

De Franse Ardennen telt maar liefst zes Grand Randonnées, langeafstandspaden. Een van de populairste routes voor wandelaars, fietsers of skeelers is de Voie Verte Trans Ardennes die zich over een afstand van 83 kilometer uitstrekt van Givet naar Charleville-Mézières. De Voie Verte Trans-Ardennes is een fietspad aangelegd over het voormalige jaagpad langs de Maas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *