Charleville-Mézières

Plaatsen > Charleville-Mézières

Charleville-Mézières is een stad aan de Maas in het noordoosten van Frankrijk. Het is de hoofdstad van het departement Franse Ardenenen. Charleville-Mézières heeft 55.490 inwoners (1999).

Van oorsprong waren Charleville en Mézières twee afzondelrijke steden die zijn samengveogd tot Charleville-Mézières. De Maas maakt hier een paar bochten en kronkels die de oudere plaats Mézières scheidt van het jongere Charleville. Aan de vestingwerken van Mézières is goed te zien dat de stad een militair verleden heeft gehad.

Het Place Ducale is omringd door 17e-eeuwse paviljoens met een arcadengalerij. U vindt hier ook het stadhuis uit 1843. De basiliek “Notre-Dame” is gebouwd tussen 1499 en 1610.

Wandelaars komen aan hun trekken met de route ‘In de voetsporen van Arthur Rimbaud’ door het historisch centrum van Charleville-Mézières. U kunt hier vier tochten maken van 8 tot 22 kilometer die U langs de oorlogsvelden voert van de Franse-Duitse oorlog van 1870 of de Eerste en Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Sedan. Ook daar kunt u twee rondwandelingen maken door het centrum van Sedan met een bezoek aan de burcht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *