Ambazac

Plaatsen > Ambazac

De middeleeuwse stad Ambazac ligt in het Franse departement Haute-Vienne in de regio Limousin, op korte afstand van de regionale hoofdstad Limoges aan de voet van een berg met dezelfde naam. Het kleine stadje Ambazac is omringd door heuvels, tot een hoogte van 700 m. Ambazac  heeft een bevolking van slechts 5000 inwones.

Ambazac wordt elk jaar door de Tour de France aangedaan, alsmede een groeiend aantal buitenlandse bezoekers.

In het centrum van het pittoreske stadje ligt de markt met de charmante 13e eeuwse kerk. Binnen vindt u twee van de mooiste en meest waardevolle relikwieën uit de regio, beide daterend uit de 12de eeuw. De kerk bevat een waardevol en ongewoon borst-vormige reliekschrijn (1123).

En tien kilometer ten noorden van Ambazac vindt u een van Frankrijk’s meest belangrijke middeleeuwse gebouwen, de Abdij van Grandmort.

In Ambazac vindt u een groot recreatiecentrum, een golfbaan, tennis- en squashbanen en, in de omgeving, twee maneges. Vlakbij ligt Place de Jonas, die beschikt over een eigen strand, een populaire plaats voor een duik.

Ondanks het feit dat Ambazac erg klein is, heeft het centrum van Ambazac een zeer goed restaurant, alsmede een aantal bars en winkels. In de vroege ochtend kunt u de geur van verse stokbroden ruiken die uit de verschillende bakkerijen komt. Er is ook een zeer goed museum over mineralen.

Het dichtbij gelegen Limoges heeft zowel een luchthaven en een TGV-station.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *