Benzineprijzen Frankrijk

Thema’s > Benzine prijzen Frankrijk

De brandstofprijzen hieronder genoemd zijn een gemiddelde. In Frankrijk kan je in bepaalde streken meer of minder betalen afhankelijk van de plaats waar je tankt (andere regio, in een stad t.o.v. van een dorp, langs de snelweg …). FrankrijkalsVakantieland.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor eventuele afwijkingen.

Hier zijn de gemiddelde brandstofprijzen in Frankrijk in februari 2011:

Euro 95: € 1,48
98 Sans plomb: € 1.52
Diesel (Gazole): € 1,36
Autogas (GPL): € 0.80
Op www.zagaz.com  vindt u een overzicht van de actuele brandstofprijzen per plaats/ tankstation. Door de prijzen te vergelijken, kunt u besparen op de benzinekosten.

In Frankrijk is Euro 95 nauwelijks meer langs de snelweg te verkrijgen. De vervangende brandstof staat bekend als E10. E10 wordt in Frankrijk aangeduid als SP95-E10. Waarbij SP staat voor Sans Plomb (ongelood), 95 voor octaangetal 95 en E10 voor een bijmenging van 10% bio-ethanol. De ANWB adviseert haar leden om deze brandstof alleen te tanken als de auto daar geschikt voor is. Voor ongeveer 10% van de auto’s is E10 niet geschikt. Bij deze groep auto’s bestaat de kans dat de ethanol uit de E10 bepaalde rubber en kunststof afdichtingen, keerringen en pakkingen aantast. Of uw auto geschikt is voor het tanken van E10 kunt u op deze websiote controleren: Klik hier.

Voor auto’s en motoren die niet op E10 kunnen rijden adviseert de ANWB de premiumbrandstof (bijvoorbeeld SuperPlus 98) te tanken indien Euro95 niet meer aan de pomp verkrijgbaar is. Deze benzine met octaangetal 98 is duurder, maar kan gebruikt worden in voertuigen die normaal op Euro 95 rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *