Vaison-la-Romaine

Vaison-la-Romaine is een gemeente in het departement Vaucluse.

In Vaison-la-Romaine woonden in 1999 ongeveer 6000 mensen.

Vaison-la-Romaine is een zeer oude stad in een laag bassin langs de rivier Ouvèze.

De stad, met zijn enorme hoeveelheid oude ruïnes, is schilderachtig. De twee delen van Vaison-La-Romaine die door de rivier worden gescheiden zijn verbonden door een unieke Romeinse brug over de rivier, die, na zowat 2000 jaar, nog altijd in gebruik is.

Aan de zuidzijde van de rivier waakt het Chateau over het dorp vanaf de heuvel. Dit dele van de stad wordt Haute Ville genoemd. Dit dele van de stad heeft smalle kleine middeleeuwse straten en kleine pleinen en, uiteraard, het Chateau.

Vaison-la-Romaine ten noorden van de rivier, is het belangrijkste deel van stad met schaduwrijke pleinen met terrasjes, restaurants, winkels en de Romeinse ruïnes. Een parkeerplaats vind u in dit deel van Vaison-la-Romaine.

Tijdens het zomerseizoen, is Vaison een levendig dorp met muziekfestivals, dansfestivals en theater.

Dorpen en steden in de omgeving zijn: Avignon 47 km; Cairanne 14 km; Carpentras 27 km; Gigondas 13 km; Malaucene 10 km; Montélimar 62 km; Richerenches 23 km; Sainte Cécile-les-Vignes 18 km; Séguret 9 km; Suze-la-Rousse 25 km; Vacqueyras 17 km; Valréas 26 km; Villes-sur-Auzon 34 km; Visan 17 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *