Serre Che

Plaatsen > Serre Che

Serre Chevalier is het grootste skigebied van de zuidelijke Alpen

In Serre Chevalier vindt u geen betonnen gebouwen zoals in Tignes of Alpe d’Huez, wel authentieke bergdorpjes met klokkentorens en rustieke restaurants. Dat charmante dorpsgevoel heeft wel een nadeel: veel mogelijkheden tot après-ski zijn er niet.

Le grand Serre Che, zoals het skigebied officieel heet, behoort met zijn 250 kilometer pistes tot de grote skigebieden van Frankrijk. Het gebied in de zuidelijke Alpen bestaat uit dertien dorpen, die met skibussen en liften met elkaar verbonden zijn.

Serre Chevalier strekt zich uit over vier grote domeinen: Briançon (de hoogst gelegen stad van Frankrijk), Chantemerle, Villeneuve en Monêtier les Bains, dat ook geliefd is om zijn warmwaterbronnen.

Boven Chantemerle – het station dat in 1941 uitpakte met de langste lift van Europa – en Villeneuve liggen de meeste pistes en liften. De berg Serre Chevalier is met zijn 2.491 meter overigens niet de hoogste van het gebied. Hij moet zijn meerdere erkennen in de Pic de l’Yret (2.830 meter).

Voor natuurliefhebbers is het in Serre Chevalier zeker aangenaam skiën. De 115 pistes liggen grotendeels onder de boomgrens, die beduidend hoger ligt dan in de noordelijke Alpen. Ondanks de zuidelijke ligging en de zonneschijn is het gebied vrij sneeuwzeker. Het seizoen loopt er van begin december tot eind april.

De Compagnie des Alpes (een grote Franse piste-uitbater) kocht het gebied de afgelopen drie jaar in verschillende stappen over van de gemeenten. Dat resulteerde afgelopen jaar in drie nieuwe cabineliften, een snowpark en een boardercross.

Zoal anagegeven: ’s Avonds is het zoeken naar een après-skibar, maar voor wintersporters pur sang , die geen belang hechten aan ambiance op en naast de piste, is Serre Chevalier een aanrader.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *