Saint-Quentin

Plaatsen > Saint-Quentin

Met enige regelmaat loopt de route van de Tour de France door Saint-Quentin. Voor het eerst kwam de Ronde hier voorbij in 1938 en ook in 2006 stond Saint-Quentin weer op het programma.

Het stadje Saint-Quentin ligt in Picardië op 80 km van het Belgische Kortrijk. Saint-Quentin is goed bereikbaar door haar ligging langs de A1 naar Parijs.

Saint-Quentin is zwaar getroffen in de Eerste Wereldoorlog. Een aantal gebouwen in art deco stijl werden met hun vele versieringen na de oorlog gerestaureerd. Bezoekwaardige gebouwen zijn verder de basiliek en het stadhuis dat gelegen aan een plein heel Vlaams aandoet.

Op dit plein wordt in 2006 een enorm strand aangelegd van 1 juli tot 15 augustus met 1.300 ton zand, zwembaden, een waterlabyrint, een knikkerparcours en heel wat animatie. Zo wordt een bezoek aan Saint-Quentin voor families met kinderen die in de buurt zijn wel heel aantrekkelijk.

Op circa 20 km van Saint-Quentin zijn de bronnen van de Schelde en de Somme een trekpleister. Beide bronnen zijn goed aangeduid en bereikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *