Le Poët-Laval

Plaatsen > Le Poët-Laval

Le Poët-Laval is een karakteristiek dorp gebouwd door één man: Yvon Morin, een liefhebber van kunst en licht en van oude stenen. In het dorp vindt u een Kasteel, een commandopost, een museum over het protestantisme in de Dauphiné, een boekhandel en een driesterrenhotel

Om de honger van de schepper van Le Poët-Laval voor schilderkunst te stillen, heeft de bouwer van dit dorp het Kunst- en Activiteitencentrum Raymond Du Puy opgericht, waar elk jaar nieuwe tentoonstellingen plaatsvinden.

De voormalige 12de-eeuwse commanderij van de Ridders van Malta werd gerestaureerd onder het toezicht van de architect van de Bâtiments de France en bekleedt de 4de plaats op de lijst van kastelen in de Drôme.

Het museum van het protestantisme herbergt één van de twee overgebleven 17de-eeuwse protestante kerken in Frankrijk.

Tot slot blijft de geschiedenis van Le Poët-Laval in dezelfde familie: de zonen van Yvon Morin, Bernard en Philippe, zijn respectievelijk beheerder en wijnmeester, sommelier (met diploma van de wijnuniversiteit van Suze-la-Rousse) van het hotel Les Hospitaliers en Yvon’s dochter Mireille leidt de boekhandel.

In de zomer zijn er op vrijdag concerten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *