Le Cèze

Plaatsen > Le Cèze

De rivier de Cèze begint op een hoogte van 527 m tussen Villefort en Génolhac, op de oosthelling van het massief van de Mont Lozère.

De rivier stroomt langs Vielvic en Brés en komt uiteindelijk uit in het stuwmeer van Sénéchas. De benedenloop van de Cèze krijgt in droge tijden water uit dit stuwmeer waardoor de benedeloop altijd voldoende water bevat.

Vanaf het stuwmeer tot aan Peyremale is de rivier ontoegankelijk. Maar boven Peyremale stroomt de Cèze door het industriestadje Besseges en is weinig schoons van de rivier te ontdekken.

Via landweggetjes kan men pas na St. Ambroix weer bij de rivier komen. Rond St. Ambroix liggen verschillende campings.

De rivier is bavaarbaar vanaf de brug tussen St. Ambroix en St. Victor de Malcap. Er worden naast de brug kano’s en kajaks verhuurd.

Bij Tharaux verlaat de rivier de vlakte en komt aan in de heuvels van Barjac en Goudargue.
Het is mogelijk om vanaf Tharaux langs de rivier te wandelen over een pad. Soms is het pad overwoekerd, maar naarmate men dichter bij de daar gevestigde naturistencentra komt wordt het pad beter beloopbaar.

Een paar kilometer voor Montclus wordt het terrein weer meer open en kronkelt de rivier zich in wijde lussen (Meanders) door het landschap.

Bij La Roque sur Cèze bevindt zich een waterval “Les cacades du Sautadet”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *