Lac du Salagou

Plaatsen > Lac du Salagou

Het meer Lac du Salagou ligt op 140 m hoogte tussen Lodeve en Montpellier, even ten noordwesten van Clermont L’Hehault, in het zuiden van Frankrijk.

Lac du Salagou is een groot stuwmeer met een rode rotsachtige bodem als lava. De noord- en de oostzijde van het meer zijn het drukst. Aan de oostzijde is een strand met een paviljoen. Aan de zuidkant staan bomen, daar is het goed toeven in de schaduw. Aan het meer liggen de Plaatsen Clermont-l’Hérault (in het oosten), Liausson(in het zuiden), Octon (in het westen) en Celles (in het noorden).

Voor surfers en zeilers is het een goede plek om te zeilen of the surfen. Aan de zuidzijde van het meer steekt regelmatig een vrij sterke wind op. Het water van het meer is helder, zicht tot 10 meter, en in de zomermaanden lekker warm.

Tussen Octon en Liausson ligt een schiereiland met enkele  parkeerPlaatsen. Vanaf deze plaats lopen enkele wandelpaden die zich helemaal om het schiereiland kronkelen. Vanaf deze paden kunt u de kustlijn goed zien en op deze manier kunt u een aantal zeer beschut gelegen baaien ontdekken waar U geheel ongestoord kunt zonnebaden.

In de omgeving zijn verschillende excursiemogelijkheden: Cirque de Mourèze, Pézenas, Montpellier (de regionale hoofdstad), grotten en abdijen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *