Gers

Plaatsen > Gers

De Gers is een lieflijk gebied in de Franse Midi-Pyreneeën. De uitlopers van de Pyreneeën vormen hier naar het noordwesten een bosrijk, heuvelachtig landschap.

De rivier de Gers doorkruist in de zomer een landschap met eindeloze mais- en zonnebloemvelden.

Lectoure is één van de oudste steden in deze streek. In vroeger tijden was het de residentie van de graven van Armagnac.

Gers ligt in het noorden van de Midi-Pyreneeën, deze streek is bekend door de eeuwenoude pelgrimsroutes naar het bedevaartsoort Santiago de Compostela. Nog steeds lopen ieder jaar mensen om religieuze redenen of voor het avontuur de route naar het zuiden. Voordat de zware weg door Pyreneeën begint strijken de pelgrims nog even neer in dit gebied. Kampeerders die houden van cultuur kunnen de religieuze historie van de streek ontdekken in Plaatsen als Toulouse en Rocamadour. Ook in Gers zijn een aantal klassieke pleisterPlaatsen van Pelgrims, zoals Condom.

Je moet in de Gers nog geen woest berglandschap verwachten. Het landschap is glooiend, erg geschikt om te fietsen. Daarnaast zijn er in de zomer mooie zonnebloemenvelden en natuurlijk verkoelende meertjes. Dit is wel belangrijk, want in de zomer is het er flink zonnig. Ook in het voor- en naseizoen is het een prima kampeerbestemming!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *