Colmar

Colmar is een prachtig stadje in het noordoosten van Frankrijk in de regio Elzas niet ver bij de Duitse grens vandaan, tussen de Vogezen en de Rijn. Met zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse oude centrum met een verbluffende mix van Duitse en Franse bouwstijlen is Colmar een bestemming die je absoluut moet bezoeken.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom Colmar, gelegen in het hart van de wijnstreek van de Elzas, wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Frankrijk. Kleurrijke huizen die eruit zien alsof ze in een sprookje thuishoren, liggen langs de wijk Klein Venetië, waar u een boottocht door de grachten van Colmar kunt maken of te voet boetieks en eetgelegenheden kunt bereiken. Een van de belangrijkste trekpleisters van Colmar is de opmerkelijk goed bewaard gebleven oude binnenstad. De grachten en steegjes zijn omzoomd met kleurrijke en historische vakwerkhuizen .

De omgeving is pittoresk, ongeacht wanneer u hier op vakantie gaat, maar voor nog meer charme kunt u Colmar ’s avonds bezoeken wanneer de lichten de stad verlichten tijdens jaarlijkse evenementen zoals het Colmar International Festival, de wijnbeurs van de Elzas en de kerstmarkt van Colmar.

In het charmante plattelandsstadje Colmar kunt u over geplaveide straten 10 musea vinden om te bezoeken. Naast de perfect bewaard gebleven architectuur is Colmar ook de thuisbasis van Auguste Bartholdi, de beroemde beeldhouwer die het Vrijheidsbeeld heeft gemaakt.

Ondanks de 67.000 inwoners, behoudt Colmar een ‘landelijke stadssfeer’ die zoveel tot zijn charme bijdraagt. Prachtig bewaard gebleven is het historische centrum geclassificeerd als een ‘beschermd gebied’ en heeft het geprofiteerd van een zorgvuldige restauratie en voortdurende verbeteringen gedurende meer dan 20 jaar.

Colmar ligt tussen de wijngaarden en bestaat uit traditionele huizen, grachten, bloemendecoraties. U vindt hier een geweldige keuken en beroemde wijnen.