Chaumont-sur-Loire

Plaatsen > Chaumont-sur-Loire

Chaumont-sur-Loire is een gemeente in het Franse departement Loir-et-Cher, dat op haar beurt deel uitmaakt van de regio Centre. Chaumont-sur-Loire heeft 1031 inwoners (1999) en maakt deel uit van het arrondissement Blois.

Chaumont-sur-Loire ligt, zoals de naam doet vermoeden aan de oever van de Loire om precies te zijn: aan de zuidoever.

In Chaumont-sur-Loire werd vijftien jaar geleden het eerste internationale tuinenfestival georganiseerd. Inmiddels is het Festival International des Jardins Europa’s belangrijkste evenement in zijn soort. Twintig percelen van tweehonderd vierkante meter worden beschikbaar gesteld aan geselecteerde tuin- en landschapsarchitecten, ingenieurs, ontwerpers en studenten, die hun stukje natuur mogen inrichten naar een thema dat vastligt. Het thema van 2006 is jouer au jardin (spelen in de tuin).

U kunt het festival van 29 april tot en met 15 oktober bezoeken. Vanuit alle windstreken stromen tuinliefhebbers, experts en amateurs toe om te kijken hoe de professionals (in spe) het festivalthema zullen vormgeven in planten, struiken, bomen, tuinmeubels en constructies. 

In juni wordt in omliggende gebouwen de designbeurs La Quinzaine gehouden, met het nieuwste op het gebied van tuindesign. In de boetiek kunt u de opgedane inspiratie vertalen naar aankopen voor uw eigen tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *