Chamonix-Mont-Blanc

Als u van skiën houdt, is de kans groot groot dat u het leuk zult vinden op de hellingen rond de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa.

In de 18e eeuw leefde Chamonix van de landbouw, ondanks de moeilijkheden die de landbouw ondervond met lange, strenge winters.
In 1741 vertrokken twee Engelsen, William Windham en Richard Pococke, om de vallei te verkennen. Ze ontdekten de Glacier des Bois en waren gefascineerd door de al dat ijs en gaven de huidige naam: de “ Mer de Glace ” (of Zee van IJs).

Ze waren geboeid door hun expeditie en toen ze terugkeerden naar Londen, schreven ze erover in een aantal literaire kranten. Vanaf dat moment wilden avonturiers van over de hele wereld de wonderen van dit mysterieuze gebied verkennen. Zo werd de toeristenindustrie van Chamonix-Mont-Blanc geboren.

In 1760 loofde Horace Bénédict de Saussure, een wetenschapper uit Genève, een beloning uit aan de eerste persoon die de Mont Blanc bereikte. Op 8 augustus 1786 maakten Jacques Balmat en Michel Paccard, beiden afkomstig uit Chamonix-Mont-Blanc, de allereerste beklimming van de berg. Een jaar later bereikte de Saussure zelf de top van de Mont Blanc met hulp van Balmat.

De komst van deze ontdekkingsreizigers veranderde de levens van de lokale bewoners. De expedities konden alleen in de zomer plaatsvinden en lokale boeren werden gidsen en hoteliers. In elk geval voor een deel van het jaar.

In het hedendaagse bruisende Chamonix heb je toegang tot de langste off-piste afdaling ter wereld (Vallée Blanche). Maar deze bestemming, waar in 1924 de Olympische Winterspelen plaatsvonden, biedt meer dan alleen eersteklas skiën.

Chamonix is ​​ook een geweldige plek om te wandelen, mountainbiken en wildwaterraften. Voor gezinsvriendelijk plezier kun je het avonturenpark van de stad bezoeken, waar je van de Alpine Coaster en diverse glijbanen kunt genieten.

Chamonix-Mont-Blanc is een iconische bestemming die toeristen van over de hele wereld aantrekt om bezienswaardigheden te bezoeken of te sporten. Terwijl ze hier zijn, genieten ze van de buitengewone geschiedenis die verband houdt met de verovering van de Mont Blanc en zijn toppen en de oorsprong van het bergbeklimmen.