Castans

Plaatsen > Castans

Castans is een verzamelnaam voor de zeven dorpen Bourdials, Escandelle, La Fargue, Laviale, Quintaine, Raissac en Les Thérondels.

De naam Castans is afgeleid van het woord “kastanje”, dat meteen de vroegere bezigheden van de commune verklapt. De handel in kastanjes is echter vandaag de dag tot het minpunt gezakt. De zeven dorpen liggen aan zeven bronnen, zeven is het symbolische getal van Castans. In de gemeenteraad zitten dan ook zeven vrouwen!

In Laviale staat een kruis uit 1640 en een kapel uit de 12de eeuw. Een wandeling door de zeven gemeentes neemt echter veel tijd in beslag, maar door zijn mooie ligging, het mooie panorama en zijn unieke flora en fauna is Castans geliefd bij de natuurliefhebber en de wandelaar. Er zijn een Gite d’Etappe en een Gite Rural in Laviale.

Aan de weg naar Castans ligt “Les Lamas de la Montagne Noire”, een Lamafarm waar u een lama kunt huren om uw bepakking te dragen, wanneer u enkele dagen in de bergen wilt rondtrekken. De Lamafarm is over het algemeen het hele jaar geopend. U bent ook van harte welkom om een kijkje te komen nemen  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *