Carhaix

Plaatsen > Carhaix

Carhaix-Plouguer is een gemeente in het Franse departement Finistère die op haar beurt deel uitmaakt van de regio Bretagne. Carhaix-Plouguer telt 7648 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Châteaulin.

In Carhaix wordt elk jaar het Pinkpop van Frankrijk georganiseerd: het “Festival des Vieilles Charrues”. Dit popfestival speelt zich in juli af op de velden van Kérampuilh. Op het programma staan meer dan tachtig bands uit binnen- en buitenland, verdeeld over vijf podia.

Ter ere van het derde lustrum opent het festival dat dit jaar duurt van 20 t/m 23 juli 2006, met een concert van rocklegende Johnny Halliday. Zijn optreden zal het begin inluiden van dit popfestival dat vier dagen duurt in de Bretonse buitenlucht. Kamperen kan gratis op het zestig hectare grote kampeerterrein, maar u kunt natuurlijk ook een gîte of chambres d’hôtes in de buurt huren. We adviseren u om tijdig te reserveren in verband met de grote toeloop van bezoekers. INFORMATIE , meer informatie op www.vieillescharrues.asso.fr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *