Bar Le Duc

Plaatsen > Bar Le Duc

Bar-le-Duc is een gemeente in het departement Meuse in de regio Lotharingen. Bar-le-duc telt 16.944 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het gelijknamige arrondissement Bar-le-Duc.

De bovenstad van Bar-le-duc heeft haar oude aanzien bewaard. De Rekenkamer en het streekmuseum van Barrois zijn ondergebracht in het voormalige Cháteau-Neuf uit de 16de-17de eeuw. In het streekmuseujm vindt u archeologie en  natuurwetenschappen. Het Museum is dagelijks open behalve op dinsdag.

In de rue des Ducs-de-Bar staan bezienswaardige aristocratische huizen met fraai gebeeldhouwde gevels. Op nr. 47 heeft de schrijver Bernanos zijn roman ‘Sous Ile soleil de Satan’ afgemaakt. Op nr. 75 staat een drupers uit de 15de eeuw. Deze is te bezichtigen.

In de benedenstad ligt het oude Bourg-kwartier. Bezienswaardig zijn veel huizen aan de rue du Bourg uit de 17de en 18de eeuw.

Ook de Notre-Dame uit de 13de-16de eeuw is ene bezienswaardige kerk. Bzoekt u voroal ook het voormalig college Gilles de Trèves: de binnenplaats is omgeven door imposante gebouwen uit de 16de-17de eeuw met kenmerkende renaissancegalerij.

De Kerk gewijd aan St-Antoine uit de 14de-15de eeuw is gedeeltelijk over een kanaal heen gebouwd. In het interieur treft u fresco’s uit de 14de en 15de eeuw.

Gedeeltelijk herbouwde markthal uit de 12de eeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *