Auron

Plaatsen > Auron

Het dorp Auron ligt op een hoogte van 1600 meter op een afstand van 95 km vanaf Nice (In Nice vindt u ook het meest dichtbij gelegen vliegveld). Het dorp heeft 2040 inwoners. In het dorp vindt u 33 bars, 1 bioscoop, 2 dancings, 1 pianobar en 33 restaurants.

Auron is ontstaan in 607 na Christus. De naam is afkomstig van de heilige St-Erige, die in het Latijn Aurigius heet. Tegenwoordig is die oude dorpskern er nog steeds. Rond dit oude dorp is inmiddels een geheel nieuw dorp ontstaan dat bestaat uit grote appartementengebouwen.

Het dorp Auron ligt in het skigebied Auron. In 1937 werd de eerste skilift geopend. Inmiddels is het skigebied uitgegroeid tot 136 km pisten en 4 km loipen. De pisten liggen tussen 1600 en 2450 meter en worden ontsloten door 26 liften.  Het skigebied Auron is verbonden met Saint Etienne De Tinée. Dat skigebied heeft 4 groene pistes, 13 blauwe pistes, 14 rode pistes en 6 zwarte pistes. Daarmee is het gezamenlijke gebied zeker ene bezoek waard.

Ook in de zomer kunt u goed terecht in Auron. Houd er wel rekening mee dat het dorp zeer rustig is en de meeste van de bars en restarants gesloten zullen zijn. Één restaurant en één winkeltje zijn vaak nog open. Maar daar staat tegenover dat u heerlijk kunt wandelen in de ruime, rsutige omgeving. Op de hellingen zult u regelmatig marmotten in de vrije natuur tegenkomen.

cc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *