Schadeafhandeling

Schade-afwikkeling verloopt in Frankrijk anders dan in Nederland. De wetgeving van Frankrijk telt. En die biedt lang niet altijd de verhaalsmogelijkheden die wij in Nederland en Vlaanderen kennen. Houdt U bijvoorbeeld rekening met langere behandelings- en betalingstermijnen.

Het is erg belangrijk dat u alle namen en adressen noteerd. Vooarl als u later op een verzekering in Nederland wilt verhalen.

Vraag altijd een proces-verbaalnummer aan de Politie ofwel de post-naam en het adres van degene die het proces-verbaal opmaakt. Dan kunnen u of uw verzekering altijd nog later het proces-verbaal opvragen. Let erop, als u daartoe in staat bent, dat de politie eventueel letsel in het proces-verbaal opneemt.

Wij adviseren U direct een plaatselijke arts of een plaatselijk ziekenhuis te bezoeken. Vraag altijd naar een medisch verslag van de verrichtingen van de artsen ter plaatse. Ook als u alleen op de Eerste Hulpafdeling bent geweest. Neem het verslag mee naar Nederland. Ook als u langer in een buitenlands ziekenhuis verblijft, moet u vragen naar het volledige medische dossier. De artsen in Nederland kunnen dan hiervan kennisnemen om uw behandeling eventueel voort te zetten. Het dossier kan ook van pas komen als bewijsvoering in een eventuele gerechtelijke procedure als u de schade kunt verhalen. Noteer ook de naam en het adres van de behandelend arts en het ziekenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *