Disneyland Parijs

Plaatsen > Disneyland Parijs.

Op 30 km afstand van Parijs ligt het pretpark Disneyland. Officieel heet dit park: Disneyland Resort Paris. Het park is een Walt Disney-resort dat op 12 april 1992 in Marne-la-Vallée geopend werd.

Heel veel mensen beleven in Disneyland een hele leuke dag. Ze ontmoeten bijna alle beroemde helden uit de stripverhalen en tekenfilms van Walt Disney. Je ziet bijvoorbeeld Mickey, Goofy, Pluto, oom Dagobert, oom Donald en de neefjes, Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

In het Disneyland® Park wordt de verbeelding werkelijkheid. In het Walt Disney Studios® Park gaat de magie van Disney hand in hand gaat met de betoverende kracht van film. In Disney® Village gaat het vermaak zelfs dag en nacht door.

Schitterend is het kasteel van Doornroosje met al die torens. Geheimzinnig is het piratenschip van kapitein Haak. Je beleeft er spannende dingen. Je kan er in een trein van een berg af racen en in een doolhof van Alice in Wonderland spelen. Ook kan je er een reis door de nagemaakte ruimte maken. En als je het naar je zin hebt, is de dag zo om.

In 2005 opende de attractie Space Mountain: Mission 2 in Disneyland Park. In 2006 zal Buzz Lightyear’s Laser Blast opengaan. Vanaf 2007 werden de poorten van Toon Studios in het Walt Disney Studios Park geopend en de poorten van de Tower of Terror openen in hetzelfde park volgens planning in 2007. Door al deze nieuwe attracties zult u zelfs bij een tweede bezoek veel nieuwe dingen zien en meemaken.

Buzz Lightyear’s Laser Blast
In 2006 ging Buzz Lightyears Laser Blast in het Disneyland Parc, open voor het publiek. Buzz Lightyear’s Laser Blast ligt in het voormalige Visionarium, dat plaats heeft in Discoveryland.

De bedoeling van deze attractie is dat je met behulp van een lasterpistool punten inzamelt door op verschillende doelen van Zurg te schieten. Help Buzz Lightyear al het speelgoed te verdedigen tegen de Kwaadaardige Keizer Zurg op een intergalactische reddingsoperatie naar het Gamma Kwadrant. Jouw missie is om samen met Buzz vanuit het Actiecentrum de strijd aan te gaan met Zurg. Deze op macht beluste schurk moet dringend gestopt worden! Hij is van plan alle batterijen in het hele Universum te stelen om zo de baas te kunnen worden over het machteloze speelgoed.

Als aartsvijand van Zurg bestuur je je eigen interactieve XP-38 Space Cruiser en moet je je weg zoeken dwars door onvoorstelbare asteroïdestormen in een felgekleurd decor. Probeer Zurg op z’n zwakke plek te raken met je ionpulskanonnen met dubbele laserstraal!

The twilight zone tower of terror
Op 5 april 2008 is, op spectaculaire wijze, één van de populairste Disney attracties ooit geopend in Disneyland Resort Paris. De Tower of Terror bevindt zich in het Walt Disney Studios Park en is al vanaf de snelweg A4 te zien – het gebouw is maar liefst 56 meter hoog. Vanaf nu kunnen bezoekers van het Walt Disney Studios Park dan ook plaatsnemen in de vervallen serviceliften van deze spannende attractie, om vervolgens een val van maar liefst 13 verdiepingen mee te maken – sneller dan de zwaartekracht!
De Tower of Terror was onderdeel van de grote finale van het 15e verjaardagsfeest van Disneyland Resort Paris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *