Chambres d’hôtes

Bed and Breakfast (Logies met ontbijt) in Frankrijk

Centreparks Frankrijk

Bed and Breakfast, in het Nederlands Logies met Onbijt, kortweg B&B of L&O, heten in Frankrijk chambres d’hôtes en zijn een florerende toeristische bedrijfstak in Frankrijk.

Wat is chambres d’hôtes?
Chambres d’hôtes is ooit ontstaan om het toerisme op het Franse platteland te bevorderen en om de lokale (boeren)bevolking een extra vorm van inkomen te verschaffen. Chambres d’Hôtes betekent letterlijk vertaald “gastenkamers”. Het is de uitbaters toegestaan om gastenkamers te exploiteren, waarbij de gasten met de gastheer en gastvrouw kunnen mee eten. Men mag een beperkt aantal gastenkamers hebben en er mag niet à la carte geserveerd worden, om oneerlijke concurrentie met de hotels en restaurants te vermijden. Inmiddels heeft een groot aantal buitenlanders zich op deze vorm van hotellerie gestort. Voor chambres d’hôtes kiezen betekent dat je bij mensen logeert en er meestal gemeenschappelijke ruimten zijn waar je eet. U krijgt dan “wat de pot schaft”. In de regel worden gerechten uit de lokale streek geserveerd voor schappelijke prijzen.

Door de jaren heen is er inmiddels een grote verscheidenheid ontstaan in typen chambres d’Hôtes, variërend van een eenvoudig boerengezin met eenvoudige accommodatie tot en met complete kastelen met zeer luxe kamers, zwembaden, tennisbanen, etc en vindt men accommodaties op het platteland, in de bergen, in de stad of aan zee.

Onderstaande chambres d’Hôtes ondersteunen FrankrijkalsVakantieland.nl met hun vermelding.

[booking_pluginbox id=”2464″]

Wilt u ook uw chambres d’Hôtes adres hier toevoegen? Lees meer op Adverteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *