Alcohol

Thema’s > Alcohol

Sinds 1 december 2011 is er de verplichting voor (uitgaans)gelegenheden die alcohol serveren en ’s nachts open zijn om hun klanten alcoholtesten ter beschikking te stellen. Deze maatregelen moet het rijden onder invloed terug te dringen.

Het is in Frankrijk verboden een voertuig te besturen met meer alcohol in het bloed dan 0,5 mg of meer per liter bloed. De politie en de gendarmerie mogen automobilisten aan een alcoholtest onderwerpen.

Het is zelfs als u lopend bent verboden dronken op de openbare weg te zijn.

In Frankrijk moet vanaf 1 juli een alcoholtest (éthylotestin) in het voertuig aanwezig zijn. Dit geldt dan ook voor buitenlandse voertuigen. Gebruik van de alcoholtest is echter niet verplicht. Met zo’n test kunnen bestuurders, bij twijfel over hun alcoholgehalte, zelf bepalen of ze wel of niet in staat zijn een voertuig te besturen.

Het is verboden alcoholhoudende dranken te verkopen of aan te bieden aan minderjarigen onder de 16 jaar (in drankgelegenheden, winkels en openbare Plaatsen). Als u een minderjarige thuis laat drinken totdat hij dronken is, begaat U in Frankrijk een strafbaar feit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *