Villemer

Villemer ligt in het zuidelijke gedeelte van het departement Seine-et-Marne. Villemer is idilisch gelegen tussen de dalen van Orvanne en Lunain. De gemeente Villemer heeft een oppervlakte van 1843 hectaren en telt 656 inwoners.

Villemer wordt door drie zaken gekenmerkt.

  1. het landbouwgebied waarvan het centrum het stadje van Villemer is
  2. De kleine dalen, Renot, de Tong en Montméry naar het oosten en Coignet, Luat en Rebours naar het westen,
  3. Het kleine bos dat de gehuchten Gallois, Coudray en Villeron omgeeft.

Talrijke bronnen ontspringen in dit gebied. De belangrijkste bron voedt een meer die door vogels en vissen wordt bevolkt: het meer van Villeron. Een aquaduct leidt dit water naar Parijs af door het bos van Fontainebleau.

De stad Parijs heeft tegen het gehucht Villeron een stad gebouwd om haar werknemers te huisvesten.

Een eeuw geleden bestond de bevolking voornamelijk uit landbouwers en handwerkslieden. Er waren vele wijngaarden op dat moment vooral ten westen van de gemeentegrens. Hoewel de voornaamste bron van inkomsten vroeger de landbouw was bestaat tegenwoordig de bevolking uit verschillende beroepen.

Een koffie-tabak en kruidenierswinkel (brood, kranten) en een restaurant geven een zekere activiteit in het stadje.

Het is aangenaam flaneren langs de straten, in de rust van het kerkplein (historisch monument). In de de lente en zomer treft u hier bloeiende bodembedekking in schitterende kleuren.

Bij het gehucht Gallois treft u een boerderij waarvan bepaalde elementen tot de XVIe eeuw teruggaan. In de nabijheid van “een kasteel”, het mooie huis uit de XVIIIe eeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *