Villelongue

Villelongue-d’Aude is een gemeente in, zoals de naam al aangeeft, het departement Aude. Villelongue-d’Aude ligt in het dal van de Vernassonne. Er wonen ca. 300 inwoners in Villelongue-d’Aude, die hoofdzakelijk van de wijnbouw leven.

Het Café, waar vaak men spontaan muziek maakt, is een verzamelplaats voor jonge en oude dorpsinwoners. De bakker komt elke ochtend nog aan de deur. Voor de grotere boodschappen moet u naar Limoux op 12 km afstand. Daar vindt u supermarkten.

Gedurende de zomermaanden wordt er elke twee weken een landbouwmarkt met levende muziek en een gezamenlijke maaltijd georganiseerd.

De st. Maria Abdij van Villelongue
De Cisterciënzer abdij werd oorspronkelijk in 1149 gesticht in Compagnes, maar later overgeplaatst naar Villelongue. IOn de eerste jaren van haar bestaan heeft de abdij een actieve rol gespeeld tegen de Catharen. In de 13de eeuw kende de abdij een periode van grote bloei. Hierna trad het verval in. Vandaag de dag zijn de ruïnes van het kloostergebouw een bezoek waard vanwege de mooie ligging.

De diverse gerestaureerde zalen van deze oude worden regelmatig opgeluisterd door de harmonieuze noten van de hier georganiseerde kamermuziekconcerten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *