St. Cirq Lapopie

Plaatsen > St. Cirq Lapopie

St. Cirq-Lapopie is een middeleeuws dorpje dat op een hoogte van 390 meter tegen een steile rotswand gebouwd is. St. Cirq-Lapopie Ligt in een mooi stukje van het departement de Lot. De rivier de Lot loopt langs het dorp.

St.Cirque Lapopie is een bezienswaardigheid. St. Cirq bestaat uit kleine vakwerkhuizen, een romaanse kerk en een ruïne die op het hoogste punt gelegen is.

Enkele kilometers vóór St. Cirq-Lapopie splitst de rivier Célé zich af van de Lot. In het dal van de Célé ligt het bijzondere plaatsje Cabrerets. Bijzonder vooral vanwege de aanwezigheid van twee kastelen en, daar vlakbij, de Grotte du Pech Merle. De Grotte du Pech Merle is 25.000 jaar oud, twee kilometer lang en prachtig beschilderd. In de grot vindt u prehistorische afbeeldingen van mammoeten, bizons, paarden en mensen. De Grotte du Pech Merle werd in 1922 ontdekt door twee jongens van 15 en 16 jaar. Het is niet de enige ‘beschilderde’ grot rond Cabrerets, maar wel de enige die is opengesteld voor publiek. Een uitgezette route van een uur loopt langs de mooie wandschilderingen.

In de omgeving brengen mooie routes u bij Cahors (32 km), de grotten van Pech du Merle en het pittoreske Cabrerets (beide 12 km), om maar eens wat te noemen. Tennisbaan in St. Martin-Labouval (7 km). Restaurant, bakker en dagelijkse boodschappen in Tour-de-Faure (1 km); supermarkt in Cajarc (19 km).

Langs de rievier de Lot ligt le Chemin d’halage. Daar moet je gewandeld hebben.
Als je van lopen houdt, kun je bij het bureau de tourisme een boekje kopen met mooie wandelroutes.

De omgeving is licht bebost maar met genoeg zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *