Rennes

Plaatsen > Rennes

Rennes ligt in Bretagne en is de hoofdstad van het departement Ille-et-Vilaine en tevens de Bretonse provinciehoofdstad.

Als u met een grote boog om Rennes rijdt over de zuidelijke ringweg krijgt u de indruk van Rennes als een grijze, gezichtsloze metropool met industrieterreinen en kale flatgebouwen die mooie kerktorens vrijwel geheel aan het zicht onttrekken.

Maar achter al dit lelijks ligt de oude stad Rennes, een vitale kern rond de kathedraal met middeleeuwse huizen. Hoewel een mooi centrum komen de meeste bezoekers hier voor de heerlijk restaurants, gezellige terrasjes en het bruisende uitgaansleven.

Sinds 1950 is de bevolking van Rennes verdubbeld tot 205.000 inwoners; de drie-eenheid van onderwijs, onderzoek en praktische toepassing heeft deze plaats aantrekkelijk gemaakt. Dankzij de drukbezochte universiteit met centra voor elektrotechniek, communicatietechniek, biowetenschappen, milieutechniek, en een op de toekomst gerichte industrie beleeft de stad nu zijn tweede jeugd. In het totaal studeren er 58.000 studenten aan hogere opleidingen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *