L’Espace Killy

Plaatsen > L’Espace Killy

Het skigebied L’Espace Killy is volgens velen één van de mooiste skigebieden van de wereld. Het gebied ligt nabij de Plaatsen Tignes en Val d´Isère. Het skigebied omvat ruim 300 km piste en twee gletsjers. Er zijn vele verschillende afdalingen en goede tiefschnee. Het gehele gebied is te bretreden met één skipas.

Het gebied heeft ruim 120 moderne liften en speciale skitreinen voor als u het gebied wilt ingaan als skiër of snowboarder. In het gebied ligt de Face de Bellevarde met een verval van 890m op u te wachten. Als u liever off-piste skied kan dat ook op de kilometers lange en bizarre off-piste trajecten. Voor de snowboarder wacht het funpark in La Daille.

Het skigebied Super Tignes is een onderdeel van L’Espace Killy. Dit gebioed ligt  rondom de dorpen Les Brevières, Val Claret en Le Lac. Het skigebied bestaat uit 150 km piste. In dit gebied, net buiten Val Claret, liggen de Olympische buckelpistes. Ook vindt u in het skigebied een vast slalomparcours met tijdmeting waar iedereen gebruik van mag maken. Voor snowboarders is er een funpark in Le Lac.

De namen van de nieuw pistes zijn Pâquerette, Epilobe en Face de l’Aiguille.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *