La Garde Adhemar

Plaatsen > La Garde Adgemar

La Garde Adgemar is een versterkte dorp dat de Rhônevallei domineert. Het dorp dat vlakbij Pierrelatte ligt kent een rijke geschiedenis en is populair bij toeristen.

Baron Antoine Escalin heeft in de 16de eeuw zijn stempel gedrukt op het dorp en het gebied er omheen. Hij werd door François I benoemd tot ambassadeur van Constantinopel en admiraal van de Koninklijke galeien. Het kasteel van La Garde werd in zijn opdracht gebouwd. Van dit kasteel zijn vandaag de dag nog slechts enkele resten bewaard zijn gebleven. Uit de geschiedenisboeken weten we dat het een schitterend renaissancistisch gebouw.

De kapel St-Michel is een juweel van Romaanse architectuur. Deze kapel is volgens velen één van de mooiste van de streek. De achthoekige klokkentoren van de kapel lijkt sterk op de klokkentoren van de abdij van Cluny. Aan de voet van de toren vindt u de opmerkelijke terrasvormige kruidentuin “Jardin des Herbes”.

In de vele geplaveide straatjes die naar de kerk leiden wonen en werken talrijke artiesten en ambachtslieden. Stap even binnen in hun galerie: Ook als u de getoonde kunstwerken niet weet te waarderen krijgt u zo een goede indruk van de binnenarchitectuur in de mooie gerestaureerde huizen.

Bekende evenementen vinden plaats op de 1ste zondag van juni als de schilders zich manifesteren binnen de vestingmuren. In het 1ste weekend van december is er de Grote kerstmarkt met een overweldigd aanbod van Provençaalse artisanale producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *