Besançon

Plaatsen > Besançon

Besançon is de hoofdstad van Franche-Comté. De stad is ligt schitterend tussen de heuvels met bomen.

Het centrum ligt ingesloten in een lus van de rivier de Doubs. Hierdoor is het oude gedeelte van de stad compact gebleven en bevonden de bezienswaardigheden zich dicht bij elkaar. Het historische centrum is voor een groot deel autovrij, waardoor u heerlijk door het centrum kunt dwalen langs de smalle straatjes, eeuwenoude gebouwen, monumentale trappen en verborgen binnenPlaatsen.

Een straat waar u zeker moet gaan kijken is de Grande-Rue. Aan deze straat grenzen interessante monumenten. De Grande-Rue was reeds ten tijde van de Romeinen de belangrijkste straat van de stad. Nog altijd zijn de Romeinse overblijfselen van de Porte Noire en het Square Archéologie bezienswaardig. Het Square archéologique A. Castan is genoemd naar de archeoloog die in de negentiende eeuw de opgravingen leidde op het groot terrein waar onder andere de resten van een nymfaeum en een theater zijn ontdek

De liefhebber van beeldende kunst moet vooral een bezoek brengen aan het Musée des Beaux-arts et d’Archéologie.

Het gedeelte van het centrum dat buiten de lus van de rivier de Doubs ligt wordt omringt door rotsachtige terrein. De door Vauban ontworpen zeventiende-eeuwse citadel ligt op deze rotsachtige afsluiting.

In September vindt er jaarlijks internationaal muziekfestival plaats in Besançon. De winnaars van het concours voor jonge dirigenten hebben hun reputatie gevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *