Rosé is een populaire wijn. Rosé is te koop in de smaken droog, halfdroog en vrij zoet.
Er zijn gewone, maar ook ‘pétillants’, wijnen met een kleine dosis koolzuurgas, en natuurlijk mousserende soorten.
Rosé is geen bewaarwijn en moet, net als witte wijn, koel worden gedronken zodat u optimaal van de frisse smaak kunt genieten
In Frankrijk wordt rosé traditiegetrouw gemaakt door uitgeperste rode druiven in de week te zetten met witte druiven. Wijnboeren in Australië, Zuid-Afrika en andere ‘nieuwe’ wijnlanden maken goedkopere rosé door witte en rode wijnen met elkaar te mengen. U zult begrijpen dat de meeste Fransen deze nieuwe methode niet zien zitten, bovendien is deze productiemethode binnen de Europese Unie verboden (Met uitzondering van Champagne Rosé).
Rond 1975 was Rosé zeer populair waarna de belangstelling inzakte. Sinds 1995 wordt er weer meer Rosé gedronken en inmiddels is in de zomer 25% van de gedronken wijn weer een frisse Rosé.