Ingrediënten
- 50 gr boter
- 750 gr uien, in dunne ringen gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 45 gr bloem
- 2 liter runder- of kippenbouillon
- 250 ml witte wijn
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- zout en peper
- 12 sneetjes stokbrood
- 100 gr Gruyère, geraspt
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren.
- Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is. Verwarm de grill voor.
- Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over de 6 soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi met geraspte Gruyère kaas en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
- Dien onmiddellijk op.