Recepten > Provençaalse spiesen
Ingrediënten
- 4 grote kruimige aardappels (a 200 g)
- 500 g hamlappen, in blokjes
- 3 uien, in partjes
- 1 rode paprika, in stukken
- 250 g champignons, gehalveerd
- 12 plakjes ontbijtspek
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
Bereidingswijze
- Aardappels schoonboenen, regelmatig inprikken met vork en op keukenpapier 6 minuten in magnetron op vol vermogen laten garen.
- Aardappels omdraaien en nog 6 minuten laten garen.
- Aardappels in schone keukenhanddoek wikkelen en 10 minuten laten nagaren.
- Ovengrill voorverwarmen. Hamlappen en groenten om en om aan (in water geweekte) satéstokjes rijgen, ontbijtspek zigzaggend mee rijgen.
- Door 4 el olie Provençaalse kruiden en peper mengen en spiesen hiermee bestrijken. Spiesen op ingevette bakplaat 10 cm onder grill schuiven en in 8-10 minuten bruin en gaar roosteren.
- Af en toe keren. Gare aardappels aan bovenzijde inkruisen, iets openduwen, besprenkelen met rest van olie en bestrooien met zout en peper. Spiesen bestrooien met zout en serveren met gepofte aardappels.