Recepten > Franse Omelet
Ingrediënten
- 3 eieren
- peper en zout
- 2 el water
- 30 g boter
Bereidingswijze
- Doe de eieren, water, zout en peper in een kom. Klop het mengsel 2 minuten met een vork.
- Verhit de boter in een pannetje met anti aanbaklaag op hoog vuur.
- Voeg als de boter schuimt het eimengsel in een keer toe.
- Roer het mengsel door met de achterkant van een vork.
- Op hoog vuur bakken tot de eieren bijna gestold zijn; houd de pan af en toe scheef en til de randen van het ei op om ervoor te zorgen dat het resterend rauw ei eronder stroomt.
- Vouw de omelet dubbel en serveer hem op een warm bord met groene salade en gesnipperde ui.
- Als eenvoudige variatie kunt u stukjes ham en gruyère over de omelet strooien voordat u hem dubbel vouwt
- Of serveer de omelet met traditionele Franse ratatouille.
Franse omelet is heerlijk bij vers stokbrood en bij groene salade met dressing of bij gekookte groenten.