Recepten > Salade Lardon met franse kaas
Ingrediënten
- 200 gram veldsla
- 50 gram rozijnen
- 100 gram gemengde sla, gewone sla of ijsbergsla
- 2 uitjes
- 2 hardgekookte eieren
- 100 gram dobbelsteentjesspek
- 400 gram franse kaas: Camembert, Brie, Roquefort, e.d.
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 2 eetlepels wijnazijn
- 2 eetlepels olie
Beschrijving
- Bak de spekjes, zonder boter of olie, op een klein vuur lichtbruin.
- Vermeng de sinaasappelsap, de wijnazijn en de olie in een kopje. Meng dit goed door elkaar. Naar keuze kan het spekvet toegevoegd worden.
- Leg op vier borden kleine stukjes franse kaas.
- Was de sla en verdeel deze voor een deel over de vier borden.
- Verdeel de eieren over de vier borden. Verspreid daaroverheen de rozijnen.
- Snijd de uitjes in stukjes en voeg dit toe aan de vier borden.
- Verdeel de rest van de sla over de borden. Voeg hier de warme spekjes aan toe.
- Sprenkel de saus over de salade.