Recepten > Biefstuk uit Zuid-Frankrijk
Ingrediënten
- 4 biefstukken à 125 gram, ca 2 cm dik
- 1 blikje ansjovis filets
- wat fijngesneden peterselie
- 1 flinke klont boter
- 1 scheut olijfolie
- vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Haal het vlees ca 1 uur voor bereiding uit de koelkast en laat het langzaam op kamer temperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 125 °c.
- Laat de ansjovisfilets uit lekken.
- Bestrooi de biefstuk met de peper.
- Verhit de olie en de boter in een koekenpan met dikke bodem.
- Bak de biefstukjes op middelhoog vuur aan beide zijden ca 3 minuten
- Verdeel de ansjovisfilets over de biefstukjes en schuif de hele koekenpan in de oven.
- Laat het vlees zo ca. 10 min tot rust komen.
- Leg de biefstukjes op voorverwarmde borden en bestrooi ze met de peterselie.