Biefstuk uit Zuid-Frankrijk

Recepten > Biefstuk uit Zuid-Frankrijk

Ingrediënten

  • 4 biefstukken à 125 gram, ca 2 cm dik
  • 1 blikje ansjovis filets
  • wat fijngesneden peterselie
  • 1 flinke klont boter
  • 1 scheut olijfolie
  • vers gemalen peper

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees ca 1 uur voor bereiding uit de koelkast en laat het langzaam op kamer temperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 125 °c.
  3. Laat de ansjovisfilets uit lekken.
  4. Bestrooi de biefstuk met de peper.
  5. Verhit de olie en de boter in een koekenpan met dikke bodem.
  6. Bak de biefstukjes op middelhoog vuur aan beide zijden ca 3 minuten
  7. Verdeel de ansjovisfilets over de biefstukjes en schuif de hele koekenpan in de oven.
  8. Laat het vlees zo ca. 10 min tot rust komen.
  9. Leg de biefstukjes op voorverwarmde borden en bestrooi ze met de peterselie.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *