Recepten > Roergebakken varkensvlees met sperziebonen
Benodigdheden:
- 500 gram varkensfilet in dunne reepjes
- 400 gram sperziebonen
- zout, peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine rode chilipeper
- ½ dl. kippenbouillon
- 2 eetlepels pastis of pernod
- 5 lente-uitjes in stukjes
- lange reepjes schil van 1 sinaasappel
- Handvol kleine basilicumblaadjes
Voor de marinade:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- ¼ theelepel gekneusde venkelzaadjes
Bereidingswijze:
- Meng de ingrediënten voor de marinade en roer de reepjes vlees erdoor.
- Laat het vlees ca. 15 minuten marineren
- Kook de sperzieboontjes in ruim kokend water met zout in 4-6 minuten beetgaar.
- Laat de boontjes goed uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin het vlees met de marinade in 3-5 minuten.
- Schep het vlees uit de wok en laat het in een zeef uitlekken.
- Bak de knoflook en chilipepers 3-4 minuten in het achtergebleven braadvet.
- Roer de bouillon en de pastis er door en laat het mengsel afgedekt nog 1 minuut sudderen.
- Voeg vlees, boontjes en lente-ui toe en schep het mengsel nog enkele keren om.
- Garneer met reepjes sinaasappelschil en basilicumblaadjes.
- Lekker met tagliatelle.
Pernod en Pastis zijn Franse dranken op basis van anijs. Ze geven het gerecht een lekkere lichte anijssmaak.